طراحی و چیدمان بهینه انبار با استفاده از تجهیزات

طراحی و چیدمان بهینه انبار با استفاده از تجهیزات

طراحی و چیدمان بهینه انبار با استفاده از تجهیزات

نحوه طراحی و چیدمان انبار می‌تواند تا حد زیادی بر کارایی عملیاتی کلی کسب و کار شما تأثیر بگذارد. یک طراحی اشتباه می‌تواند به‌راحتی کارایی عملیاتی را از بین ببرد و سود شما را به سمت منفی سوق دهد. از این رو لازم است تا چیدمان انبارها برای دید واضح، انتقال روان کالاها و دسترسی آسان به تجهیزات بهینه شود.

در یک طراحی چیدمان بهینه شما می‌توانید به‌درستی از فضای موجود استفاده کرده، عملکرد روان عملیات را در انبار تسهیل کنید و کارایی عملیاتی را افزایش دهید.

اهمیت این مسئله باعث شده تا در ادامه این مطلب از گروه صنعتی فابکو به بررسی نکاتی درباره طراحی و چیدمان بهینه انبار با استفاده از تجهیزات بپردازیم.

 

 

اهمیت طراحی و چیدمان بهینه انبار

طراحی و چیدمان بهینه انبار یک فرایند بسیار مهم است، زیرا تأثیر مستقیمی بر کارایی و بهره‌وری انبار شما دارد. طرح‌بندی و نحوه قرارگیری تجهیزات شما باید به‌گونه‌ای باشد که بتواند به ساده‌سازی عملیات، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها کمک کند. یک طراحی چیدمان انبار مناسب و بهینه می‌تواند دسترسی آسان به کالاهای ذخیره شده را فراهم کند، زمان رفت و آمد و جابه‌جایی را به حداقل برساند و نرخ انجام سفارش را بهبود بخشد.

 

بررسی و خرید کامل ترین تجهیزات انبارداری در فابکو | 02137495

 

طراحی و چیدمان بهینه انبار

 

انتظار ما از انبار به‌عنوان یک واحد تجاری چیست؟

انبار به‌عنوان مکانی برنامه‌ریزی شده و ساختاریافته برای کنترل و مدیریت کالاهای یک شرکت شناخته می‌شود. اما باید به این سؤال پاسخ داد که کارفرمایان از تأسیساتی مانند انبار یا مرکز توزیع چه چیزی می‌خواهند؟ پاسخ به این سؤال کلید طراحی یک چیدمان صحیح انبار یا مرکز توزیع را در اختیار ما قرار می‌دهد.

در زیر برخی از نیازهای بالقوه برای طراحی انبار ذکر شده است که به نوع محصول یا ویژگی‌های شرکت بستگی دارد:

  • دسترسی به بیشترین تعداد منابع در پالت‌ها
  • امکان جابه‌جایی دائمی با توجه به فصل
  • امکان گروه‌بندی خطوط
  • حداکثر سرعت
  • عدم تداخل تجهیزات
  • قابلیت مشاهده محصولات و منابع
  • حداکثر ظرفیت ذخیره‌سازی
  • ارگونومی سیستم‌های قفسه‌بندی و تجهیزات حمل و نقل
  • بازگشت سرمایه کافی
  • نگهداری سودآور
  • قابل‌تغییر و توسعه بر اساس موقعیت‌هایی در آینده
  • اجرای عملیات کارآمد

 

در طراحی و چیدمان بهینه انبار چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

طراحی و چیدمان بهینه انبار مربوط به فرایند توزیع در هر دو فضای داخلی و خارجی تأسیسات می‌شود. چیدمان انبار باید منعکس‌کننده کارآمدترین روش مدیریت ذخایری باشد که ذخیره خواهد کرد. شما در نقشه پلان تأسیسات باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • چیدمان داخلی و خارجی انبار
  • تعداد طبقات فضایی که انبار اشغال می‌کند نیز باید در طرح یا چیدمان لحاظ شود.
  • تأسیسات اصلی در انبار که شامل تأسیسات الکتریکی، محدودیت‌های معماری، سیستم تهویه، شرایط محیطی، لوازم، عناصر ایمنی و غیره می‌شود.
  • مناطق انبار و نوع سیستم‌های قفسه‌بندی صنعتی برای هر منطقه از انبار

 

فروش تجهیزات انبارداری

 

اصولی که در طراحی بهینه انبار باید در نظر گرفت!

در نظر گرفتن اصول زیر می‌تواند به شما در طراحی یک چیدمان کارآمد و ساده‌سازی عملیات انبار کمک کند. در اینجا برخی از مهم‌ترین عواملی که باید در نظر گرفته شوند آورده شده است:

-         فضای موجود

استفاده موثر از فضای موجود می‌تواند به بهبود دید، کاهش زمان جابه‌جایی و افزایش کارایی عملیاتی کلی کمک کند. هنگام طراحی چیدمان انبار بسیار مهم است که حداکثر فضا را به اهداف ذخیره‌سازی و پردازش موجودی اختصاص دهید و در عین حال فضای اداری، پالت‌های خالی، ایستگاه‌های شارژ و غیره را به حداقل برسانید.

-         جریان

اطمینان از جریان بی‌وقفه کالاها، پرسنل و تجهیزات ضروری است که در طراحی برای عملکرد روان انبار شما در نظر گرفته شود. شما می‌توانید با یک برنامه‌ریزی استراتژیک، طراحی چیدمان انبار خود را به‌گونه‌ای انجام دهید که با تسهیل اجرای عملیات مختلف از مسیرهای ناکارآمد و اختلالات جلوگیری کنید.

-         قابلیت دسترسی

هنگام برنامه‌ریزی برای چیدمان انبار خود، اطمینان از دسترسی آسان به تمام مناطق و محصولات موجود در محل شما بسیار مهم است. چیدمان باید به‌گونه‌ای طراحی شود که پرسنل به‌راحتی بتوانند در سراسر تأسیسات حرکت کنند و در عین حال به‌راحتی اقلام را بدون نیاز به جابه‌جایی محصولات دیگر مکان‌یابی و انتخاب کنند. در نتیجه بهره‌وری را می‌توان افزایش داد و سفارش‌ها را با سرعت بیشتری به انجام رساند.

-         تجهیزات

استفاده از انواع مختلف تجهیزات در انبار شما مانند ابزار بالابر و بسته‌بندی، قفسه‌های پالت یا نوار نقاله می‌تواند بر طراحی چیدمان بهینه تأثیر بگذارد. با شناسایی تجهیزات موردنیاز می‌توانید مناسب‌ترین چیدمان را با توجه به نیاز خود ارزیابی و طراحی کنید و بهره‌وری تأسیسات خود را افزایش دهید.

-         توان عملیاتی

توان عملیاتی در یک انبار به تعداد محصولاتی اطلاق می‌شود که از طریق فرایندهای مختلف انبار مانند دریافت، جابه‌جایی، ذخیره‌سازی، چیدن، بسته‌بندی و حمل و نقل پردازش و جابه‌جا می‌شوند. با جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل این داده‌ها می‌توانید طرحی را برای اطمینان از جریان کارآمد کالا و گنجاندن تجهیزات لازم برای انبار خود طراحی کنید.

-         پرسنل

دانستن تعداد افراد مورد‌نیاز، سطح فعلی آموزش و زمان‌بندی نوبت‌ها و سایر عوامل مرتبط می‌تواند به شما کمک کند طرح‌بندی انبار خود را به‌گونه‌ای طراحی کنید که بهره‌وری نیروی کار شما را محدود نکند. همچنین چیدمان باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که بتواند با خیال راحت کارکنان جدید و نیازهای آن‌ها را در آینده در خود جای دهد.

 

3 نوع چیدمان انبار برای گردش کار بهینه

سه چیدمان جریان کاری انبار که معمولاً مورد‌استفاده قرار می‌گیرند U شکل، I شکل و L شکل هستند. هر سبک مزایا و معایبی به همراه دارد که در ادامه هر یک را بررسی می‌کنیم:

 

خرید پالت تراک برقی و خرید استاکر از برند تویوتا در فابکو | 02137495

 

چیدمان انبار

 

1-      چیدمان U شکل

جریان‌های انبار U شکل به دلیل سادگی و سهولت تکرار محبوب‌ترین هستند. تمام موجودی در یک نیم دایره به شکل U مرتب می‌شود، قسمت میانی (خم U) برای ذخیره‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و سپس حمل و نقل و دریافت در انتهای U انجام می‌شود. شکل "U" به ساده کردن جریان موجودی کمک می‌کند و همه چیز را جدا نگه می‌دارد. به علاوه، از آنجا که حمل و نقل و دریافت در یک انتهای ساختمان هستند، کارکنان می‌توانند به‌سرعت محصولات را بین این دو مرحله جابه‌جا کنند و ممکن است به وسایل بارگیری و تخلیه کم‌تری نیاز داشته باشند.

2-      چیدمان I شکل

چیدمان I شکل اغلب توسط مشاغل سازمانی که انبارهای بزرگ‌تری دارند، انتخاب می‌شود. طراحی I شکل برای این شرکت‌های بزرگ‌تر که حجم‌های بالاتری تولید می‌کنند، یک نمای داخلی و بیرونی واضح از گردش کار محصول ارائه می‌دهد. در این چیدمان، دریافت و تخلیه در یک سر انبار، انبار کردن در وسط و قسمت حمل و نقل در انتهای مقابل ساختمان قرار دارد. طراحی I شکل امکان یک جریان خطی از دریافت تا ارسال را فراهم می‌کند. جریان شبیه به خط مونتاژ است که هم به کاهش تنگناها کمک می‌کند و هم حرکت رفت و برگشت را کاهش می‌دهد.

مهم‌ترین اشکال طراحی انبار I شکل این است که به دو مجموعه تجهیزات بارگیری و تخلیه نیاز است و محصولات باید تمام طول انبار را طی کنند. با دسترسی به محصولات در دو طرف I، ممکن است به فضای عملیاتی بزرگ‌تری برای تجهیزاتی مانند لیفتراک نیز نیاز داشته باشید.

3-      چیدمان L  شکل

برای چیدمان‌های L شکل  مناطق دریافت و تخلیه در یک طرف انبار و مناطق حمل و نقل و چیدن در سمت مجاور قرار دارند و یک زاویه 90 درجه ایجاد می‌کنند. سپس فضای باقیمانده برای اهداف ذخیره‌سازی تعیین می‌شود. مانند جریان I شکل، جریان L شکل نیز حرکت رفت و برگشت را کاهش می‌دهد. همچنین قسمت‌های دریافت و ارسال را در طرف‌های مختلف انبار جدا می‌کند تا از تراکم ترافیک جلوگیری کند.

 

سخن پایانی

یک طراحی انبار بهینه برای کسب و کار شما به عوامل مختلفی بستگی دارد. بودجه، اندازه، نوع موجودی، تعداد سفارش‌ها، الزامات ایمنی و فضای انبار شما همگی می‌توانند بر انتخاب یک طرح و چیدمان مناسب تاثیر بگذارند. انبارهای U شکل طرح‌های عمومی خوبی هستند که در تعداد زیادی از موقعیت‌ها به کار گرفته می‌شوند. شکل‌های I برای حجم‌های زیاد سفارش یا استفاده از تسمه نقاله عالی هستند. شکل L به کاهش حرکت رفت و برگشت کمک می‌کند که برای محصولات بزرگ و کنترل جریان ترافیک مفید است.

 

نشانی :

تهران_بزرگراه لشگری_کیلومتر 13_بعد از نمایندگی بهمن موتور_خیابان امید_بن بست دوم شرقی_پلاک 2

تلفن : 021-37495